Zaterdagmiddagconcerten Parkbeiaard Nieuwegein

De Gemeente Nieuwegein beschikt sinds 1985 over een carillon. Het carillon (ook wel beiaard of klokkenspel geheten) heeft tot medio 2000 op het dak van het gemeentehuis aan de Raadstede gestaan. Sindsdien klinken de klokken vanaf de nieuwe plek aan de Noordstedeweg (hoek Sluyterslaan). Op deze plek is een 10 meter hoge constructie gemaakt waarop het carillon is geplaatst.

Iedere vrijdag van 15.00 uur tot 16.00 uur wordt het carillon bespeeld. De toren is dan ook open voor bezoek. Dit jaar zijn er drie extra concerten op de Parkbeiaard verzorgd door drie jonge beiaardiers uit de Verenigde Staten van Amerika en Oekraine. De concerten zijn op 27 juli, 3 en 10 augustus en beginnen om 15.30 uur. In de tuin van het gebouw van het Leger Des Heils staat stoelen en is ook koffie en thee. Na afloop van de concerten kunt u de jonge spelers ontmoeten. Het eerste concert zal worden uitgevoerd door Wesley Arai uit Californië Noord Amerika.

Wesley Arai

Over Wesley Arai
Wesley Arai is universiteitsbeiaardier aan de Universiteit van Californië, Santa Barbara, waar hij de 61-klokken tellende Storke Tower-beiaard bespeelt. Hij studeerde beiaard bij Jeff Davis aan de University of California, Berkeley, waar hij een Bachelor in Wiskunde en Statistiek behaalde met een bijvak Muziek. Zijn master wiskunde behaalde aan de University of California, Los Angeles. Hij slaagde voor het toelatingsexamen van het Gilde van Beiaardiers in Noord-Amerika.

Wesley is een actief concertbeiaardier en heeft veel opgetreden in de Verenigde Staten en daarbuiten. In de zomer van 2022 voltooide hij een recital tournee door Europa, waarbij hij optrad in Engeland, Ierland, Frankrijk en Spanje, waaronder het 20e Internationale Beiaardfestival van Perpignan en het 29e Internationale Beiaardfestival van Barcelona. Andere recente optredens omvatten concerten in Australië, het inwijdingsconcert voor de beiaard aan de Universiteit van Washington, en optredens op het Berkeley Beiaard Festival, het Congres van het Guild of Carillonneurs in Noord-Amerika, en het Springfield International Carillon Festival. Wesley is ook een jaarlijkse concertant van de Cathedral of St. John the Evangelist in Spokane, Washington en treedt hij regelmatig op in de Christ Cathedral in Garden Grove, Californië.

Naast de beiaard heeft Wesley piano, trombone en zang gestudeerd en heeft hij opgetreden met verschillende concertbands, muziekkorpsen en jazzbands. Hij houdt van muziek arrangeren en voert af en toe enkele van zijn eigen arrangementen op de beiaard. Wesley werkt overdag als actuaris.

Op zaterdag 27 juli aanstaande is hij te beluisteren op de Parkbeiaard van Nieuwegein. Het concert begint om 15.30 uur. De toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk